''Vişneli Köyü'nü Toplum Birliğimiz olarak seçtik''

İyi Yaşam Rotary Kulübü yeni bir yıla çocuklar için düzenledikleri iyilik projeleri etkinliği ile girdi. Kemalpaşa Vişneli Köyü'nde çocuklarla bir araya gelen Kulüp Başkanı ve üyeler sağlıklı ve doğal beslenmenin önemine vurgu yaparak düzenledikleri seminer sonrası sağlıklı gıdalarla yeni yılı kutladı.

Kemalpaşa Vişneli Köyü’nü Toplum Birliği olarak seçmelerinin köy halkının üretken ve yeniliğe açık olmasının olduğunu dile getiren İyi Yaşam Rotary Kulübü Başkanı Gül Çukur, “İyi Yaşam Rotary Kulübü olarak Kemalpaşa Vişneli Köyü’nü Toplum Birliğimiz olarak seçtik. Bu köyü seçmemizin nedenlerinden biri de köyde yaşayan halkın köylerini ve kendilerini geliştirmeye ve değer katmaya verdikleri istek ve önemdi. Kadınlar ürettikleri ürünleri pazarlama konusunda desteğe ihtiyaç duyuyorlardı ve bizler de bu köyde tarımsal kalkınma kooperatifi kurmaları için onlara destek olmak, kadınların ve çocukların kişisel gelişimine rehberlik etmek için projeler yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz.” dedi.

 

Üyelerin kendi ürettikleri doğal ürünleri Yeni Yıl Pazarı’nda satışa sunarak yeni yılda çocuklar için bir çalışma yapmak isteğiyle yola çıktıklarını ifade eden Kulüp Başkanı Çukur, “Üyelerimizin yaptığı sağlıklı, glütensiz, fermente edilmiş gıdaları yeni yıl pazarında satışa sunduk. Satıştan elde ettiğimiz gelir ile köy ilkokulunda ve anasınıfında İhtiyaç sahibi çocukların kışlık mont ve bot ihtiyaçlarını karşıladık, çeşitli hediyeler verdik. Köy kütüphanesine üyelerimizin bağışladığı kitapları yerleştirdik. Aynı zamanda İlköğretim okulunda sağlıklı ve iyi yaşam semineri düzenleyerek beslenme saatlerinde sağlıklı bir öğün sunduk. İyilik projelerimiz yeni yılda da artarak devam edecek. Böylesi güzel bir günü birlikte yaşadığımız tüm çocuklara ve köy halkına ayrıca emeği geçen bizlere destek olan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

visneli-koyu-nu-toplum-birligimiz-olarak-sectik