Tamer Kıran, Bakan Uraloğlu'nun Teşrifleriyle Düzenlenen KEGM Kurtarma Römorkörlerinin Teslim Törenine Katıldı

Tamer Kıran, Bakan Uraloğlu'nun Teşrifleriyle Düzenlenen KEGM Kurtarma Römorkörlerinin Teslim Törenine Katıldı Altınova'da Sanmar Tersanesi'nde düzenlenen törene,  Yalova Valisi Hülya Kaya, UAB Bakan Yardımcıları Durmuş Ünüvar, Osman Boyraz, Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, Denizcilik Genel Müdürü Ünal Baylan, Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Mustafa Bankaoğlu, Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürü Salih Tan, İMEAK DTO Meclis...

Tamer Kıran, Bakan Uraloğlu’nun Teşrifleriyle Düzenlenen KEGM Kurtarma Römorkörlerinin Teslim Törenine Katıldı

Altınova’da Sanmar Tersanesi’nde düzenlenen törene,  Yalova Valisi Hülya Kaya, UAB Bakan Yardımcıları Durmuş Ünüvar, Osman Boyraz, Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, Denizcilik Genel Müdürü Ünal Baylan, Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Mustafa Bankaoğlu, Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürü Salih Tan, İMEAK DTO Meclis Başkanımız Başaran Bayrak, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Recep Düzgit, Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nafiz Arıca, Yalova-Altınova Tersane Girişimcileri Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Fazıl Uzun, Milletvekilleri, Bürokratlar, Denizcilik Sektörü Temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Tamer Kıran törende yaptığı konuşmada, gemi inşa sektörünün, özellikle 2008 küresel krizinden sonra geçen 14-15 yıllık dönemde fevkalade başarılı işlere imza attığını kaydetti. Bu dönemde yeni alanlara, niş ürünlere, özel amaçlı tekne inşaatına yönelen tersanelerin, feribot, yolcu gemisi, platform destek gemisi, römorkör ve balıkçı gemisi gibi özel gemilere ek olarak megayat inşası konusunda da küresel rekabette avantajlar sağladıklarını ve dünya sıralamasında üst sıralara yükseldiklerini belirtti.

2022 yılında 55 bin 798 DWT’lik 17 adet geminin teslimini gerçekleştiren tersanelerin, son yıllarda hem savunma sanayi projelerinde büyük başarı sağladığını hem de bulunduğu coğrafi konum itibariyle bölgede bir bakım-onarım üssü haline geldiğini belirten Tamer Kıran, 2022 yılında tersanelerimizde yaklaşık 35.200.000 DWT’lik bakım-onarım gerçekleştirildiğini, sektörde çalışan sayısının ise yaklaşık 90 bin kişiye yükseldiğini kaydetti.

Tüm bu başarılara rağmen uzun yıllardır sorun oluşturan teminat mektubu konusuna son zamanlarda artan maliyetler ve finansmana erişim güçlüğü de eklenince, sektörün karşı karşıya kaldığı sıkıntıları yakından takip ettiklerini belirten Tamer Kıran, “Gemi inşa sektörümüzün bu acil sorununa çözüm bulunması için devletimizin ilgili Bakanlıklarına talepleri sürekli iletiyoruz. Sağ olsunlar Hükümetimizin de bu konuda elinden gelen gayreti gösterdiğini belirtmeliyim. Bu sorunu çözersek önümüzdeki dönemde siparişlerin peşi sıra geleceğine, bu alandaki iddialı konumumuzu sürdürmeye devam edeceğimize yürekten inanıyorum.” diye konuştu.

SANMAR Denizciliğin, römorkör üretiminde önemli başarılara imza atan, bu alanda ülkemizi uluslararası alanda en iyi şekilde temsil eden tersanelerden bir tanesi olduğunu belirten Tamer Kıran, bu başarıya alın teri ve emeği ile katkıda bulunan yöneticisinden, mühendisine, işçisine herkesi ayrı ayrı kutladı, daha önemli başarılara imza atmalarını beklediklerini ifade etti.

Tamer Kıran, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü filosuna katılan Kurtarma 17 ve Kurtarma 18 römorkörlerinin kuruma, ülkemize ve sektöre hayırlı olmasını diledi, başarılı görevler icra etmelerini temenni etti.

Sanmar Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gürün, Sanmar Denizcilik Yönetim Kurulu Üyesi, Gemi, Yat ve Hizmetleri İhracatçıları Birliği Başkanı Cem Seven’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen törenin sonunda kurdele kesimi yapıldı. Bakan Uraloğlu ve beraberindekiler Kurtarma 17 isimli acil müdahale römorkörünü gezerek incelemelerde bulundu.

İncelemenin ardından gemi inşa sektörüyle ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.