Mavi Vatan'a "Reis" geldi!

Mavi Vatan filosunun dördüncü gemisi olan Abdülhamit Han, 238 metre uzunluğa, 42 metre genişliğe ve çift güvenlik sistemine sahip.

Türkiye'nin hidrokarbon arama çalışmalarına güç katacak 7'nci nesil sondaj gemisi Abdülhamid Han, bugün demir alıyor.

Mavi Vatan filosunun en güçlü gemisi olma özelliğine de sahip sondaj gemisi Türkiye'nin hidrokarbon aramalarında çıtayı yükseltecek.

19 Mayıs'ta Mersin'in Taşucu Limanı'na ulaştıktan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından adı Abdülhamid Han olarak açıklanan gemi filoya uygun kırmızı beyaz renklere boyandı.

12 bin 200 metreye kadar sondaj yapabilen sondaj gemisinde 200 personel görev yapacak. Görkemli duruşuyla ve teknolojik üstünlüğüyle Mavi Vatan filosunun dördüncü gemisi olan Abdülhamit Han, 238 metre uzunluğa, 42 metre genişliğe ve çift güvenlik sistemine sahip.

 

İlk görev yeri neresi olacak?
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez geçen ay yaptığı açıklamada, Abdülhamid Han sondaj gemisinin Ağustos ayında ilk görev yerine gideceğini, muhtemelen Akdeniz'de petrol veya doğal gaz arayacağını söylemişti.

Bakan Dönmez, "Geminin görev yeri Mavi Vatan. Görev yeriyle alakalı 5-6 nokta üzerinde çalışılıyor. Bunlardan biri seçilecek. Bir ay daha sabredeceğiz. Büyük olasılıkla Akdeniz olur" diye konuşmuştu.

mavi vatan Abdülhamit Han gemisi Türk sondaj gemisi