JANDARMANIN ATLI VE MOTORİZE TİM EKİPLERİ

FİLYOS BELDESİNDEKİ PLAJ VE ÇEVRESİNDE TATİLCİLERİN GÜVENLİĞİNİ SAĞLAYAN JANDARMA ATLI VE MOTORİZE TİM EKİBİ, ÖNCELİKLİ ÇOCUKLAR OLMAK ÜZERE VATANDAŞLARIN İLGİ ODAĞI OLDU.

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Filyos beldesindeki plaj ve çevresinde tatilcilerin güvenliğini sağlayan Jandarma Atlı ve Motorize Tim Ekibi, öncelikli çocuklar olmak üzere vatandaşların ilgi odağı oldu.

Filyos beldesinde yaz dönemi boyunca göreve başlayan atlı timler; sahil kesimlerinde, plajlarda, mesire alanlarında ve motorize ekiplerinin giremediği bölgelerde vatandaşların güvenliğini sağlıyorlar. Atlı birlikler, özellikle çocukların oldukça ilgisini çekiyor.

Bu arada tatil beldesine gelenlerin, atlı birliklerle fotoğraf çektirdikleri de görülüyor.

TATİLCİLERİN GÖZDESİ ‘’HANEDAN VE DİLŞAH’’

Zonguldak Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün, yazılı basın açıklamasında, şunlar kaydedildi:

‘’Çaycuma ilçesi Filyos beldesinde görev yapmak üzere Jandarma Genel Komutanlığınca, Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkez Komutanlığı’ndan (JAKEM) geçici görevlendirilen Jandarma Atlı Tim, 27 Temmuz 2022 tarihi itibariyle göreve başlamıştır.

Filyos beldesi sahil bölgesinde vatandaşların huzur ve güven içerisinde tatil yapmaları maksadıyla ‘Hanedan ve Dilşah’ isimli atlar, Jandarma Motosikletli Asayiş Timi ile birlikte devriye faaliyetleri icra edeceklerdir.’’

 

HABER: ORHAN AKYÜZ