İzmir 5.0 ile sallandı

İzmir Menderes'te 5.0 büyüklüğünde deprem, İzmir'in diğer ilçeleri ve Aydın başta olmak üzere Ege Bölgesi'ndeki birçok ilde hissedildi.

AFAD Deprem Dairesi Başkanlığı verilerine göre, Menderes ilçesinde saat 06.24'de 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Hürriyet'in haberine göre Kuşadası Körfezi, İzmir Menderes açıklarında bu sabah 06:18'de 3.8 ve 06:24'te 5.0 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Deprem, İzmir, Aydın ve birçok ilden de hissedildi. Erken saatlerde meydana gelen deprem paniğe neden oldu. Kızılay Başkanı Dr. Kerem Kınık 'Etkilerini araştırıyoruz geçmiş olsun' açıklamasını yaptı. Depremin meydana geldiği 06:24'ten bu yana ondan fazla artçı sarsıntı yaşandı. Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Gümüldür ve Efes faylarının 5.7 ile 6.8 büyüklüğü arasında değişen depremler üretebilecek potansiyele sahip olduğunu söyledi.

AFAD: OLUMSUZ İHBAR YOK

Depremle ilgili AFAD'dan rahatlatan bir açıklama yapıldı. "İzmir ili Menderes ilçesi açıklarında saat 06.24’te 5,0 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir.. Menderes ilçesi açıklarında meydana gelen 5,0 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır."

7 kilometre derinlikte meydana gelen depremde, ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.
 

İzmirde deprem