GENÇ OYUNCU UMUT VADEDİYOR

TİYATRO, DİZİ VE SİNEMA FİLMİ OYUNCUSU BUĞRA AKYÜZ, PERFORMANSIYLA GÖZ DOLDURMASININ YANI SIRA YAPIMCILARIN VE YÖNETMENLERİN İLGİ ODAĞI OLDU.

İstanbul’da yaşamını sürdüren tiyatro kökenli oyuncu Buğra Akyüz, bazı dizilerin yanı sıra başrolde de yer aldığı sinema filmindeki performansıyla göz doldurmasının yanı sıra yapımcıların ve yönetmenlerin ilgi odağı oldu.

Zonguldak’ta 1995 yılında doğan Buğra Akyüz, Türk Eğitim Derneği (TED) Koleji’nden mezun oldu. 

Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık Bölümü’nden mezun olan Akyüz, eğitim-öğretimi sırasında da özellikle tiyatro ve sinema alanında konusunda uzman profesyonellerden aldığı eğitimlerle kendini gösterdi ve beyazperdenin ilgisini çekmeyi başardı. 

Akyüz, bir dönem ekranların vazgeçilmez dizisi olan başrollerde Halit Ergenç ve Bergüzar Korel’in paylaştığı Vatanım Sensin dizisinde de rol aldı.

Buğra Akyüz, yapımcılığını Ay Yapım’ın sahibi Kerem Çatay’ın, yönetmenliğini ünlü yönetmenlerden Hilal Saral’ın, senaristliğini Sema Ergenekon’un yaptığı, başrol oyuncusu Alperen Duymaz’ın, Ayaz karakterini canlandırdığı ‘Zemheri’ dizisinde de çocukluk arkadaşı Sinan karakteriyle yer aldı.

Genç oyuncu Akyüz, daha çok tiyatro oyunlarındaki performansıyla yönetmenlerin dikkatini çekmeyi başarmıştır.


ÖDÜLLER ALDI

 

Memleketimden İnsan Manzaraları ve Özgürlüğün Bedeli tiyatro oyunlarında da oynayan genç oyuncu, birçok kısa filmde de yer aldı

Buğra Akyüz’ün de yer aldığı Özgürlüğün Bedeli tiyatro oyunu, ekip olarak Sadri Alışık Anadolu Efes Özel Ödülü’nü ve Ekin Yazın Dostları Tiyatro Ödülleri’nde Küçük Salon Oyunu ödülünü almıştı.

 

Buğra Akyüz kimdir? Sizi biraz tanıyabilir miyiz?

 

2016 yılı gibi oyunculuğa başladım. Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık Bölümü mezunuyum. Üniversite 3’üncü sınıfta oyunculuk eğitimine başladım. 2 yıl Ümit Çırak’ta eğitim aldım, ardından da Human Oyunculuk Atölyesi’nde Audition Teknikleri üzerine 1 ay eğitim aldım. Sonrasında Cihangir Atölye Sahnesi’nde 1 yıl eğitim aldım. Aynı zamanda Nazım Hikmet’in Memleketimden İnsan Manzaraları isimli tiyatro oyununa çıktım orada. 

Hilal Saral kamera önü oyunculuk eğitimi aldım. Bunun dışında Ümit Hoca ile Özgürlüğün Bedeli adlı bir oyunda oynadım, bu oyun ile biz 2 ödül aldık. Sadri Alışık’ta Anadolu Efes Özel Ödülü’nü aldık. Bir de Ekin Yaz’ın Dostları Tiyatro Ödülleri’nden de ‘En İyi Küçük Salon Oyunu Ödülü’nü aldık. Sonrasında sırasıyla Vatanım Sensin ve Zemheri dizisinde rol aldım. Ayrıca birçok kısa filmlerde yer aldım. Bunun peşinden de ‘Kin’ Sinema filminde başrol oyuncusu olarak ‘Hakan’ karakterini canlandırdım.


‘OYUNCU, TİYATRO SAHNESİNDE YETİŞİR’

 

Oyuncu nasıl yetişir?

Buğra Akyüz:

Bir oyuncu tiyatro sahnesinde yetişir. Tiyatro bu işin mutfağıdır. Sonrasında sinema gelir, ardından da dizi gelir. Tiyatro sahnesinden kamera önüne geçen birçok insan var. Ama kamera önünden tiyatro sahnesine çıkan insan sayısı çok az. Çünkü orası bir er meydanı. Kamera karşısında 3, 2, 1, yanlış bir kelime söyledin kes ve tekrar al. Ancak tiyatro sahnesinde öyle bir durum yok. Orada unutsan bile devam ettirmek zorundasın. Seyirciyi kandıramazsınız, çünkü seyircilerin gözünden hiçbir şey kaçmaz. 

buğra akyüz genç oyuncu