Evlilik kredisi başvuruları bugün başladı

Evlilik kredisi başvuruları bugün başladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikle, başvurusu onaylanan kişilere 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz ve faizsiz olarak 150 bin lira kredi desteği sunulacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın internet sitesi aile.gov.tr adresi veya e-Devlet üzerinden yapılabilecek başvuruların detayları da belirlendi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı...

Evlilik kredisi başvuruları bugün başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelikle, başvurusu onaylanan kişilere 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz ve faizsiz olarak 150 bin lira kredi desteği sunulacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın internet sitesi aile.gov.tr adresi veya e-Devlet üzerinden yapılabilecek başvuruların detayları da belirlendi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, başvuruların ilk etapta Adıyaman, Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri ile Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’daki gençler için alınacağını duyurdu.

Başvuruda bulunmak isteyen gençlerin 18-29 yaş arasında olmaları ve gelir kriterini karşılamaları gerekiyor. Çiftlerin gelir toplamının brüt 2 asgari ücreti aşmaması şartıyla başvuru yapabilecekler. Ayrıca, başvuru tarihinden itibaren resmi nikah gününe en az 2 ay, en fazla 6 ay süre olması gerekiyor.

Başvuruların özenle değerlendirileceğini belirten Bakan Göktaş, ilerleyen süreçte programın tüm Türkiye geneline yayılacağını ve fonun biriken parayla orantılı şekilde yönetileceğini ifade etti.