Çocukların çalışkan kahramanı "Çıp Çıp"  

Kızının su kaplumbağası “Çıp Çıp’tan" aldığı ilhamla çocuk kitabı yazan Esra Karagülle, hem çocuklara hem büyüklere başarının sırrını “çalışmak” olarak verdi.
 
Karagülle, kısa zamanda çocukların sevilen kahramanı haline gelen Çıp Çıp’ın maceralarıyla çocukların yaratıcılıklarını geliştirmeyi hedefliyor. Aynı zamanda Çıp Çıp, çocuklara “umut” olacak. Karagülle, kitabın yazar telif ücretini Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin "Anadolu’da Bir Kızım Var" projesine bağışladı.
 
Hayali balerin olmak olan Esra Karagülle, geçirdiği kaza ile buna  veda etti. İş hayatına atıldı, evlendi. Ama veda ettiği hayallerine de hayata da küsmedi. Yılmadı, çalıştı. Dans derslerini ve başarılı bir iş hayatını büyük bir tutkuyla sürdüren Karagülle, pandemiyle birlikte yoğun çalışma hayatına mola verdi. Bu dönemde ‘Çocuk Kitabı Atölyesi’ eğitimine başladı.
Kızıyla birlikte büyüyen su kaplumbağası Çıp Çıp, pandemide onun ilham kaynağı oldu. Kaleme aldığı “Yok Artık Çıp Çıp’ın Bale Pabucu" adlı kitap, Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık tarafından yayımlandı.
 
BAŞARMAK İÇİN “ÇALIŞIN”
Karagülle, çocuklara başarılı ve mutlu bir gelecek hazırlamanın yolunun onlara çalışmanın önemini anlatmaktan geçtiğine inandığını belirterek, kitapta da hep bunu vurguladığını söyledi. Karagülle “Çıp Çıp, bale yapmak istiyor ama bir türlü başaramıyor. Fakat çok çalışınca hayallerini kavuşuyor. Çocuklarda kısa sürede hem Çıp Çıp'ı hem de onun bu çalışkanlığını çok sevdi” diye konuştu.
 
10 KİTAPLIK SERİ GELİYOR
Çocukların hayal gücünün onları yaratıcılığa iten en önemli faktör olduğunu vurgulayan Karagülle “Bazen yaratıcılık doğuştan gelir ama kitap okumanın da yaratıcılık üzerinde en az genetik faktörler kadar etkisi var” diye konuştu. Dijital dünyada her şeyin eskisinden farklı olduğunu ancak hala kitabın yerini alacak başka bir şey olmadığını vurgulayan Karagülle “Madem yok, o zaman bırakalım çocuklar hikayelerle büyüsün. Kızım Serra ve Çıp Çıp’tan çok zengin bir ilham alıyorum. Bu kez Çıp Çıp'ın 10 kitaplık serisi geliyor. Kısa sürede raflarda yerini alacak” dedi.