"44 Milyar 700 Milyon TL Nerede?

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e devletten alınan vergi payı bütçesi üzerinden yüklendi. Çankırı; 'Sayın Soyer 44 Milyar 700 Milyon TL'lik bütçe ile bu kente ne zaman hangi hizmeti sağladınız?' dedi.

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in önceki günlerinde bir röportajda kente yapılan hizmet tarifelerini açıklamalarına AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı'dan tepki geldi.

Soyer'e 'kaplumbağa hızı ile başkanlık yapılmaz!' diyen Çankırı mevcut başkanlık döneminde kentteki makyaj projeleriyle anıldığına dikkat çekti. 5 yıl boyunca İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin devletinden aldığı vergi payı bütçesine, kasana kaydedilen rakamın 44 milyar 700 milyon lira olduğunu hatırlatan Çankırı; “Sayın Soyer'e soruyoruz bu paranın hizmet icraatı nerede? Su basan iş yerlerinin yakındaki kum torbalarının altında mı? Yoksa Kültür Park'ı pazaryerine çeviren tezgahlarda mı? Bu kentin değerinin iyi yönetilmediği gibi elindeki mevcut de sağlıklı şekilde kullanılamadığı apaçık ortadadır. Kentin ekonomisine katkı sağlayacak tüm zenginlikler yanlış değerlendiriliyor. Bakınız, dünya markalarının birbirini ile satışta yarıştığı Konak Pier Alışveriş Merkezi bugün inci boncuk satışı yapılan adresten başka bir değil. İzmir'de istemezükçü cephe tarafından hak ettiği değerden yoksun bırakılmaktadır” dedi.

“O mahalleleri işaretledi”

Sık sık kullanılanlar tarafından yıkıcı bir depremde işaretlenenlerden sıralamada yer alan İzmir'in acil olarak dönüşüme ihtiyacının olduğunu aktaran Çankırı; “ İzmir'de 900 bine yakın binanın dönüşüme uğraması gerekmektedir. Örneğin 2011'de Ballıkuyu, Kosova, Akarcalı, Yeşildere, Kocakapı Mahalleleri büyükşehir belediye meclisi kararı ile acil kırılma geri dönüşüm durdurulması ve 2012'de de TBMM'de onaylanmasına rağmen hala daha çivi çakılmamış vaziyette. Şimdi bunun sorumlusu kimdir?” diye sordu.

“AK Belediyecilik İzmir'i İzmirliler ile yönetmeye talip”

Tunç Soyer'in kentte onun düşüşü su baskılarından maddi manevi zarara uğrayan, mağdur olan Kemeraltı'na yönelik, alt yapı çalışmaları hatırlattığı ifadelerine de sert eleştirilere yönelen Çankırı, yıllar geçtikçe kazandığını söyledi: “Bu kentin yıllar geçtikçe kazandığı Kemeraltı'ndaki alt yapı sorununa karşı kimi hedef yer alıyor mu? Kendi mevcut belediyelerine ise eleştireleri Soyer'i ayakta alkışlarım. Ancak buranın halısı süpürülmüş değil de görmek istemediğiniz ciddi boyutlardaki sorunlar artık sizin belediyecilikteki sınavınızı ortaya koyuyor. Kemeraltı yerli yabancılaştırmanın gözbebeği iken şimdilerde su baskıları ile anılan adrese taşınıyor. Hizmet ciddi bir olgudur. Bunun ciddiyetini de ancak ve ancak fiziksel organlarla yaparsınız. İhtiyaçları karşılarsınız. CHP'nin hizmetteki tutumunun parti içindeki tutarsızlıkları ve onların oy kaygısı ile nereye iliştireceklerini birleştirme düğmesi arayışından başka bir şey değildir. İnşallah İzmir, hak ettiği hizmetle, ortak akılla ve şeffaf belediyecilik anlayışıyla buluşacak. Bu nedenle AK Belediyecilik İzmir'i İzmirliler ile yönetmeye taliptir.”

Ceyda çankırı ak parti seçim adaylar ankara izmir istanbul